Briose cu quinoa
PrinteazaBriose cu quinoa din: seminte de quinoa, ulei de floarea soarelui, faina, zahar, praf de copt, sare, stafide, lapte de soia, ou, extract de vanilie.
- 1 cana seminte de quinoa
- 1/2 cana ulei de floarea soarelui
- 2 cani faina
- 1/2 cana zahar
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita de sare
- 1/2 cana stafide
- 1/2 cana lapte de soia
- 1 ou
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 170 °C. Quinoa se spală sub jet de apă şi se pune într-o oală; se toarnă 1 cană cu apă. Se fierbe la foc mijlociu, până ce boabele de quinoa absorb toată apa (cca 12 min.)
Se unge cu ulei o formă de brioşe; se pudrează cu făină sau se tapetează cu suporturi de hârtie. Intr-un castron se amestecă făina cu praf de copt, sare şi stafide. Se adaugă 2 căni de quinoa fiartă.
Intr-un castron mai mic se amestecă uleiul cu lapte, ou şi vanilie. Se înglobează în amestecul de făină; alua¬tul se aşază în adânciturile formei de brioşe şi se coace cca 25 min.
Se lasă brioşele să se odihnească 5 min. Se răstoarnă şi se lasă să se răcească briosele.
Briose cu quinoa
Pofta buna!