Carne de urs cu sos de lămâie și cimbru: Această rețetă combină gustul robust și sălbatic al cărnii de urs cu aromele proaspete și vibrante ale lămâii și cimbrului, rezultând un fel de mâncare de neuitat. Carnea de urs este apreciată pentru textura sa unică și conținutul bogat în proteine și minerale. Știați că în […]
Briose cu rachiu de cirese
PrinteazaBriose cu rachiu de cirese din: forme din hartie, migdale, foietaj, portocala, zahar, oua, smantana dulce, rachiu de cirese, ulei de migdale, amarui, zahar pudra, glazura de ciocolata neagra.
Ingrediente:
- 12 forme din hârtie de copt
- 100 g migdale întregi
- 450 g foietaj (congelat)
- 1 portocală netratată
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 2 linguri de smântână dulce
- 20 ml rachiu de cireşe
- 200 g migdale măcinate
- 2 picături de ulei de migdale, amărui,
- zahăr pudră şi glazură de ciocolată neagră pentru decorat
Mod de preparare:
Briose cu rachiu de cirese: Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Aşezaţi formele din hârtie în tava pentru brioşe. Opăriţi migdalele întregi cu apă fiartă şi decojiţi-le.
Lăsaţi foietajul să se dezgheţe parţial, întindeţi-l pe o suprafaţă presărată cu făină şi decupaţi 12 cercuri (14 cm diametru).
Aşezaţi cercurile de aluat în forme astfel ca aluatul să treacă uşor peste margine.
Inţepaţi aluatul cu o furculiţă. Spălaţi portocala, ştergeţi-o şi radeţi coaja. Bateţi spumă ouăle cu zahăr, smântână dulce şi rachiu de cireşe. Inglobaţi migdalele măcinate, coaja de portocală şi ulei de migdale amărui.
Umpleţi uniform compoziţia în forme, puneţi câte 3 migdale deasupra şi lăsaţi să se coacă 20-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme.
Scoateţi-le, pudraţi-le bine cu zahăr pudră şi serviţi-le cu glazură de ciocolată.
Pofta buna!
Carne de urs cu sos de lămâie și cimbru