Briose cu nuci pecan din: tarate de grau, pudra de proteina, gluten de grau, sare, bicarbonat de sodiu, indulcitor, scortisoara, nuci pecan, zer, ou, ulei. Consumul regulat de nuci pecan poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv: Sănătatea inimii: Grăsimile sănătoase din nucile pecan pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) și […]
Briose rapide cu cacao
PrinteazaBriose rapide cu cacao din: ou, faina, zahar, lapte, cacao, ulei, unt, bicarbonat, sare.
Briosele sunt mici prăjituri individuale, cu o formă rotundă sau în formă de cupă, de obicei, coapte în forme de hârtie sau silicon. Aceste prăjituri sunt cunoscute și sub denumirea de cupcakes în engleză.
Briosele sunt apreciate pentru versatilitatea lor și pot fi preparate într-o varietate de arome și arome.
Briosele pot fi personalizate într-o multitudine de feluri. Poți adăuga fructe, nuci, ciocolată, cremă de brânză, glazură, fructe confiate sau orice alt ingredient care îți place. Ele pot avea arome simple sau mai complexe, cum ar fi brioșe cu vanilie, ciocolată, lămâie, morcovi, măr și multe altele.
- 1 ou
- 400 g făină
- 200 g zahăr
- 200 ml lapte degresat
- 150 g cacao instant
- 2 linguri cu ulei
- 2 linguri cu unt moale
- 1 linguriţă rasă cu bicarbonat de sodiu
- sare
Mod de preparare:
Amestecă bine cu mixerul oul, uleiul, laptele, untul moale şi zahărul.
Adaugă puţin câte puţin făina amestecată uşor cu cacaua instant, sare şi bicarbonat.
Compoziţia astfel obţinută, repartizeaz-o uniform în formele unse şi tapetate cu hârtie pentru brioşe. în cazul în care nu ai aceste hârtii speciale, tapetează cu foarte puţină faina.
Lasă la cuptor, la foc mediu, 30-35 de minute.
Poţi să serveşti brioşele cu frişcă, cremă de vanilie sau chiar îngheţată cu puţin sirop de ciocolată.
Pofta buna!
poate iti place si:
Briose cu nuci pecan
Pofta buna!