Briose cu salam picant
PrinteazaBriose cu salam picant din: salam, boabe de fasole, ceapa, unt, faina, oregano, sare, ulei, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, otet, lapte batut, felii de salam, creson.
Ingrediente:
- 12 forme din hârtie de copt
- 100 g salam
- 100 g boabe de fasole albă (din conservă)
- 1 ceapă eşalotă
- 1 lingură de unt
- 250 g făină
- 2 linguriţe oregano
- sare şi ulei
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 60 ml ulei
- 1 lingură oţet
- 300 ml lapte bătut
- felii de salam şi creson pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Tăiaţi salamul în bucăţele mici. Puneţi boabele de fasole să se scurgă într-o strecurătoare. Curăţaţi ceapa eşalotă şi tăiaţi-o mărunt. Incălziţi untul şi căliţi puţin bucăţelele de ceapă.
Amestecaţi făina cu bucăţelele de salam şi cu boabele de fasole. Adăugaţi ceapa călită. Puneţi apoi oregano, sare, piper, praf de copt şi bicarbonat.
Bateţi oul. Adăugaţi ulei, oţet şi lapte bătut. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Umpleţi uniform aluatul în forme si lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, scoateţi-le şi serviţi-le decorate cu felii de salam şi creson.
Briose cu salam picant
Pofta buna!