Briose cu salam

Printeaza

Briose cu salam

Ingrediente:

  • 300 g salam
  • 250 g făină
  • un sfert de varză albă
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • 300 g caşcaval
  • 3 ouă
  • 200 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 100 g parmezan
  • o jumătate de pliculeţ praf de copt
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • cartofi
  • mărar

Preparare:

Briose cu salam: Salamul se curăţă de folia protectoare, se taie în felii subţiri şi se ţine la rece. Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Varza se spală, se scurge de apă şi se taie în fâşii subţiri.

Caşcavalul se taie în cubuleţe, iar parmezanul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Ouăle se mixează până când îşi dublează volumul, se adaugă laptele, uleiul de floarea-soarelui, sarea şi piperul.

presară făina cernută, amestecată cu praful de copt, se mixează, apoi se adaugă legumele rase şi varza tăiată. Se pun feliile de salam, parmezanul şi cubuleţele de caşcaval.

Se adaugă pătrunjelul tocat şi se amestecă bine cu o lingură.

pune compoziţie în forme de brioşe unse cu ulei, se introduc în cuptor şi se coc timp de 25-30 de minute la foc mediu spre iute.

 

 

Pofta buna!

 

 

Remedii Naturiste cu Miere de Tei

Remedii Naturiste cu Miere de Tei. Obținută de albine din florile de tei, această miere se distinge printr-o culoare galben-aurie și un gust ușor mentolat. În medicina tradițională, mierea de tei a fost folosită de secole datorită beneficiilor sale remarcabile pentru sănătate. Beneficii Mierea de tei este apreciată nu doar pentru gustul său, ci și […]

Sepie la Grătar cu Usturoi și Lămâie

Sepie la Grătar cu Usturoi și Lămâie – este un preparat mediteranean delicios și sănătos, ideal pentru o masă ușoară și rafinată. Sepia, cu textura sa delicată și gustul subtil, se combină perfect cu aromele proaspete de usturoi și lămâie, creând un fel de mâncare simplu, dar plin de savoare. Este ușor de preparat și […]

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • briose cu salam

1 comentariu

  1. Foarte bune aceste briose cu salam. Eu le-am facut cu salam de Sibiu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.