Briose sarate cu legume

Printeaza

Briose sarate cu legume din: faina, unt, ou, sare, ardei, ulei, masline, branza, busuioc sau cimbru, piper.

Ingrediente:Briose_sarate_cu_legume

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • sare

Pentru umplutură:

  • 4 ardei graşi
  • 2 linguri ulei
  • 200 g măsline fără sâmburi
  • 300 g brânză moale, mai sărată
  • busuioc sau cimbru proaspăt
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli ardeii şi îi pui la copt. Intre timp, amesteci făina cu untul, oul şi puţină sare. Frămânţi un aluat mai tare şi-l întinzi într-o foaie rotundă de 5 mm grosime.

Decupezi 6 cercuri mici pe care le aşezi în forme tapetate, îmbrăcând şi pereţii. Inţepi cu furculiţa din loc în loc şi introduci formele în cuptorul încălzit 15 minute.

Cureţi ardeii copţi de coajă, elimini seminţele şi cotoarele şi îi tai fâşii subţiri. Îi amesteci cu busuioc sau cimbru proaspăt, tocat, cu măsline tăiate mărunt, puţin piper, ulei şi brânză.

În brioşele călduţe pui amestecul obţinut şi le umpli. Le serveşti calde sau reci.

Briose sarate cu legume

Briose_sarate_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.