Briose sarate cu legume
PrinteazaBriose sarate cu legume din: faina, unt, ou, sare, ardei, ulei, masline, branza, busuioc sau cimbru, piper.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 200 g unt
- 1 ou
- sare
Pentru umplutură:
- 4 ardei graşi
- 2 linguri ulei
- 200 g măsline fără sâmburi
- 300 g brânză moale, mai sărată
- busuioc sau cimbru proaspăt
- piper
Mod de preparare:
Speli ardeii şi îi pui la copt. Intre timp, amesteci făina cu untul, oul şi puţină sare. Frămânţi un aluat mai tare şi-l întinzi într-o foaie rotundă de 5 mm grosime.
Decupezi 6 cercuri mici pe care le aşezi în forme tapetate, îmbrăcând şi pereţii. Inţepi cu furculiţa din loc în loc şi introduci formele în cuptorul încălzit 15 minute.
Cureţi ardeii copţi de coajă, elimini seminţele şi cotoarele şi îi tai fâşii subţiri. Îi amesteci cu busuioc sau cimbru proaspăt, tocat, cu măsline tăiate mărunt, puţin piper, ulei şi brânză.
În brioşele călduţe pui amestecul obţinut şi le umpli. Le serveşti calde sau reci.
Briose sarate cu legume
Pofta buna!