Briose savuroase cu ciocolata
PrinteazaBriose savuroase cu ciocolata din: zahar, faina, lapte, praf de copt, oua, ciocolata.
- 1 cană cu zahăr
- 2 căni cu făină
- 1 cană cu lapte
- 1 plic praf de copt
- 2 ouă
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
Se separă ouăle şi se bat spumă albuşurile. Se adaugă zahărul, făina, apoi praful de copt şi se amestecă. La sfârşit se pun gălbenuşurile şi laptele şi se amestecă bine, cu mixerul, până la omogenizare.
Se toarnă compoziţia într-o tavă de brioşe, unsă cu unt şi tapetată cu făină sau în forme de hârtie.
Formele se umplu cam trei sferturi şi se ornează cu ciocolată rasă, fructe confiate sau ornamente speciale.
Se dau brioşele la cuptorul preîncălzit. Când sunt gata, se scot si se lasă la răcit.
Pofta buna!