Briose cu scortisoara si capsuni
PrinteazaBriose cu scortisoara si capsuni din: forme de hartie, faina, praf de copt, scortisoara, bicarbonat, sare, capsuni, ou, zahar, ulei, iaurt, menta, zahar pudra.
Ingrediente:
- 12 forme din hârtie de copt
- 260 g făină
- 1/2 linguriţe praf de copt
- 1 priză de scorţişoară
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 priză de sare
- 200 g căpşuni
- 1 ou
- 180 g zahăr
- 100 ml ulei
- 250 ml iaurt mentă pentru decorat
- 50 g de zahăr pudră
Mod de preparare Briose cu scortisoara si capsuni:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, scorţişoară, bicarbonat şi sare.
Curăţaţi căpşunile, spălaţi-le şi lăsaţi câteva deoparte pentru decorat.
Tăiaţi restul căpşunilor şi înglobaţi-le în compoziţia de făină. Bateţi oul. Puneţi zahăr, ulei şi iaurt. Adăugaţi compoziţia de făină si amestecaţi totul scurt.
Umpleţi uniform aluatul în formele din hârtie şi lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme. Tocaţi mărunt o mănă de frunze de mentă.
Omogenizaţi zahărul pudră cu puţină apă şi adăugaţi menta. Tăiaţi restul căpşunilor in felii.
Scoateţi brioşele, lăsaţi-le să se răcească şi serviţi-le decorate cu glazură de mentă şi felii de căpşuni.
Pofta buna!