Briose cu scortisoara si capsuni

Printeaza

Briose cu scortisoara si capsuni din: forme de hartie, faina, praf de copt, scortisoara, bicarbonat, sare, capsuni, ou, zahar, ulei, iaurt, menta, zahar pudra.

 

Ingrediente:

  • 12 forme din hârtie de copt
  • 260 g făină
  • 1/2 linguriţe praf de copt
  • 1 priză de scorţişoară
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 priză de sare
  • 200 g căpşuni
  • 1 ou
  • 180 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 250 ml iaurt mentă pentru decorat
  • 50 g de zahăr pudră

 

Mod de preparare Briose cu scortisoara si capsuni:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt, scorţişoară, bicarbonat şi sare.

Curăţaţi căpşunile, spălaţi-le şi lăsaţi câteva deoparte pentru decorat.

Tăiaţi restul căpşunilor şi înglobaţi-le în compoziţia de făină. Bateţi oul. Puneţi zahăr, ulei şi iaurt. Adăugaţi compoziţia de făină si amestecaţi totul scurt.

Umpleţi uniform aluatul în formele din hârtie şi lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme. Tocaţi mărunt o mănă de frunze de mentă.

Omogenizaţi zahărul pudră cu puţină apă şi adăugaţi menta. Tăiaţi restul căpşunilor in felii.

Scoateţi brioşele, lăsaţi-le să se răcească şi serviţi-le decorate cu glazură de mentă şi felii de căpşuni.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.