Briose simple din dovleac
PrinteazaBriose simple din dovleac din: faina integrala, Sucanat, praf de copt, bicarbonat, scortisora, ghimbir, nucsoara, cuisoare englezesti, sare, piure de dovleac, apa, piure de mere, nuci pecan.
- 2 căni de făină de grâu integrală
- 1/2 de cană de Sucanat
- 1 linguriţă de praf de copt
- 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1/2 de linguriţă de ghimbir
- 1/2 de linguriţă de nucşoară
- 1/2 de linguriţă de cuişoare englezeşti
- 1/4 de linguriţă de sare
- 250 de grame de piure de dovleac
- 1/2 de cană de apă
- 1/3 de cană de piure de mere
- 1/2 de cană de nuci pecan tocate (opţional)
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
Se tapetează o formă de 12 brioşe cu hârtie dfc copt (sau se foloseşte o tavă care nu lipeşte).
Se amestecă faina, Sucanat, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi mirodeniile într-un bol mare. Se adaugă dovleacul, apa, piureul de mere şi nucile pecan iar apoi se amestecă până se omogenizează.
Se umplu formele de brioşe pregătite anterior până la margine şi se pune tava la copt 25-30 minute, până când vârfurile dau puţin înapoi când sunt apăsate uşor. Se scoate tava din cuptor şi se lasă deoparte 1-2 minute; pe urmă, se scot brioşele din forme. Se lasă la răcit 30 minute înainte de consum şi apoi se pun la păstrat într-un recipient care se închide ermetic.
Pofta buna!