Briose cu cheddar din: faina de migdale, sare, smantana, oua, unt, cheddar. Ingrediente: 120 gr faina de migdale 1/2 lingurita sare 120gr smantana 2 oua 1 lingura unt topit 40 gr cheddar ras Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 170C. Amestecati faina cu sare, smantana, oua si unt si incorporati cheddar . Umpleti […]
Brioşe cu smochine şi migdale
PrinteazaBrioşe cu smochine şi migdale din: faina, praf de copt, unt, zahar, migdale, apa de trandafiri, oua, smochine, fulgi de migdale si zahar pudra.
- 175 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt
- 175 g unt moale
- 175 g de zahar
- 175 g de migdale macinate
- 1 lingura apa de trandafiri
- 3 oua mari
- 5 smochine coapte
- 1 mana fulgi de migdale
- zahar pudra, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180’C/gaz 4. Aşază hârtii de copt speciale în formele dintr-o tavă de brioşe.
Amestecă într-un robot de bucătărie făina, untul, zahărul, migdalele măcinate, apa de trandafiri şi ouăle până obţii un amestec omogen.
Imparte aluatul în cele 10 forme de brioşe, apoi taie’pe jumătate smochinele şrfeliază fin fiecare jumătate, dar nu până la capăt.
Aşază câte o jumătate de smochină deschisă ca un evantai pe fiecare brioşă necoaptă şi presează uşor ca să adere la aluat.
Presară fulgii de migdale şi dă totul la cuptor 40 de minute, până se’rumenesc brioşele.
Scoate-le din forme şi lasă-le să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Serveşte cu zahăr pudră presărat.
Brioşe cu smochine şi migdale
Pofta buna!
poate iti place si:
Briose cu cheddar
Pofta buna!