Briose cu smochine si nuci

Printeaza

Briose cu smochine si nuci din: forme din hartie, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, oua, zahar brun, ulei, nucsoara, smochine, nuci, crema de ciocolata.

 

Ingrediente:

  • 12 forme din hârtie de copt
  • 250 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 ouă
  • 90 g zahăr brun
  • 80 ml ulei
  • nucşoară
  • 150 g bucăţele de smochine
  • 1 lingură nuci tăiate
  • bucăţele de smochine şi cremă de ciocolată (gata preparată) pentru decorat

 

Mod de preparare:

Briose cu smochine si nuci: Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat şi scorţişoară.

Bateţi ouăle, amestecaţi-le apoi bine cu zahăr, ulei şi nucşoară. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet. înglobaţi bucăţelele de smochine şi nucile.

Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme.

Scoateţi brioşele cu grijă şi serviţi-le decorate cu cremă de ciocolată şi bucăţele de smochine.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.