Brioşe cu sos de căpşune

Printeaza

O reteta delicioasa de briose cu sos de capsune din: oua, zahar, faina, unt, vin alb, sare, zahar pudra, capsune, lichior de portocale si frisca.

Ingrediente:Brioşe cu sos de căpşune

pentru budincă:

  • 4 ouă
  • 40 g zahăr
  • 60 g făină
  • 40 g unt
  • 125 ml vin alb
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri zahăr pudră pentru forme

pentru sos şi decor:

  • 500 g căpşune
  • zahăr pudră
  • 3 linguri lichior de portocale
  • 50 g frişcă

 

Mod de preparare:

Pentru budincă, topiţi untul într-un vas, presăraţi făina, sarea şi amestecaţi energic. Turnaţi treptat vinul şi fierbeţi până se îngroaşă, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloaşe.

Ungeţi cu unt şi tapetezi cu zahăr pudră forme mici, de tarte sau brioşe. Încălziţi cuptorul. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Bateţi albuşurile cu zahărul, până obţii o spumă tare. După ce s-a răcit sosul gros obţinut anterior, încorporaţi gălbenuşurile unul câte unul, apoi spuma de albuşuri, amestecând uşor, de jos în sus.

Turnaţi compoziţia în forme şi le aşezaţi într-un vas cu apă, astfel încât nivelul acesteia să nu depăşească jumătate din înălţimea formelor. Introduceţi vasul în cuptor, la foc mic, pentru ca brioşele să fiarbă timp de 25 de minute, la bain-marie.

Între timp, preparaţi sosul de căpşune. Spălaţi fructele, după care le îndepărtaţi codiţele. După ce s-au scurs, preparaţi un piure din 200 g căpşune. Păstraţi pentru decor restul de fructe. Obţineţi sosul amestecând piureul de căpşune cu lichiorul şi zahăr după gust.

Când compoziţia s-a întărit, probaţi cu ajutorul unei scobitori dacă aluatul s-a copt în profunzime. Scoateţi formele din cuptor. Răsturnaţi brioşele când s-au răcit, le stropiţi cu sosul de căpşune şi le decoraţi cu frişcă şi fructe proaspete.

Brioşe cu sos de căpşune

Brioşe cu sos de căpşune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.