Briose cu sos de ciocolata
PrinteazaO reteta delicioasa de briose cu sos de ciocolata din: ou, unt, faina, praf de copt, zahar, ciocolata cu lapte, lapte batut, esenta de rom si frisca.
- 1 ou
- 125 g unt
- 280 g faina
- 1 pliculet cu praf de copt
- 100 g zahar
- 100 g ciocolata cu lapte
- 250 ml lapte batut
pentru sos:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 1 lingurita cu esenta de rom
- 2 linguri cu frisca lichida
Mod de preparare:
Rupe ciocolata în bucăţi şi zdrobeşte-o cu sucitorul sau într-o piuliţă. Cerne făina şi adaugă ciocolata zdrobită, cacaua şi praful de copt.
Separat, bate oul, adaugă zahărul, untul mai moale, lăsat în prealabil la temperatura camerei, şi laptele bătut. Amestecă bine.
Incorporează amestecul de făină în cel de ou şi zahăr şi omogenizează. Aşază în fiecare formă de brioşă câte o hârtiuţă de copt şi toarnă cu grijă aluatul puţin peste jumătatea formei (trebuie să laşi loc, pentru că brioşele cresc destul de mult).
Pune tava la cuptorul încins pentru 20-25 de minute, scoate-o şi lasă brioşele în forme alte cinci minute. Abia apoi pune-le pe un grătar, pentru a se răcori.
Topeşte la baie de aburi ciocolata pentru sos şi adaugă două linguri cu frişcă lichidă şi o linguriţă cu esenţă de rom.
Amestecă uşor şi ia de pe foc. Stropeşte brioşele cu mult sos.
Briose cu sos de ciocolata
Pofta buna!