Briose cu spanac si branza
PrinteazaBriose cu spanac si branza din: spanac congelat, branza feta sau branza de oaie, oua, iaurt sau smantana, ulei de masline, faina, praf de copt, sare.
Ingrediente:
- 150 g spanac congelat
- 100 g brânză feta sau brânză de oaie
- 2 ouă
- 125 ml iaurt sau smântână
- 50 ml ulei de măsline
- 130 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Spanacul congelat îl pui în apă clocotită pentru 2-3 minute, îl scurgi de apă şi îl toci mărunt. Baţi ouăle ca pentru omletă, cu iaurtul şi uleiul.
Adaugi făina, pe care o amesteci bine înainte, cu praful de copt, apoi brânza tăiată cuburi mici, sarea şi spanacul. Ungi formele de brioşe cu ulei sau unt şi torni amestecul în 3/4 din formă.
Peste aluatul din forme adaugi puţin chimion. Le coci 25 de minute, apoi laşi formele la răcit înainte de a scoate brioşele.
Pofta buna!