Briose cu spanac si branza

Printeaza

Briose cu spanac si branza din: spanac congelat, branza feta sau branza de oaie, oua, iaurt sau smantana, ulei de masline, faina, praf de copt, sare.

Briose cu spanac si branza

Ingrediente:

  • 150 g spanac congelat
  • 100 g brânză feta sau brânză de oaie
  • 2 ouă
  • 125 ml iaurt sau smântână
  • 50 ml ulei de măsline
  • 130 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Spanacul congelat îl pui în apă clocotită pentru 2-3 minute, îl scurgi de apă şi îl toci mărunt. Baţi ouăle ca pentru omletă, cu iaurtul şi uleiul.

Adaugi făina, pe care o amesteci bine înainte, cu praful de copt, apoi brânza tăiată cuburi mici, sarea şi spanacul. Ungi formele de brioşe cu ulei sau unt şi torni amestecul în 3/4 din formă.

Peste aluatul din forme adaugi puţin chimion. Le coci 25 de minute, apoi laşi formele la răcit înainte de a scoate brioşele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.