Briose cu stafide si rom
PrinteazaBriose cu stafide si rom din: unt, rom, stafide, faina, praf de copt, cacao, zahar brun, ciocolata, ou, smantana, lapte, ulei, mascarpone.
Ingrediente:
- unt pentru forme
- cca 4 linguri de rom
- 2 linguri de stafide
- 300 g făină
- 3/4 linguri de praf de copt
- 1 1/2 lingură de pudră de cacao
- 75 g zahăr brun
- 125 g ciocolată albă
- 125 g ciocolată amăruie
- 1 ou
- 150 g smântână
- 75 ml lapte
- 3 linguri de ulei
- 200 g mascarpone
- 2 linguri zahăr brun, pudră de cacao pentru presărat
Mod de preparare:
Briose cu stafide si rom: Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe. Turnaţi rom peste stafide şi lăsaţi-le la inmuiat.
Amestecaţi făina cu praful de copt, pudră de cacao şi zahăr. Tăiaţi ciocolata şi adăugaţi-o.
Bateţi oul şi amestecaţi-l cu smântână, lapte şi ulei. Adăugaţi amestecul de făină şi frământaţi până obţineţi un aluat păstos.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi-l la copt cca 20 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le scoateţi din cuptor lăsaţi brioşele încă cca 5 minute în forme. Scoateţi-le apoi, lăsaţi-le să se răcească şi tăiaţi-le în două.
Amestecaţi crema mascar pone cu stafidele înmuiate în rom şi cu zahăr. Umpleţi brioşele reci cu cremă. Creaţi deasupra floricele din cremă şi presăraţi cu cacao.
Pofta buna!