Briose cu stafide si rom

Printeaza

Briose cu stafide si rom din: unt, rom, stafide, faina, praf de copt, cacao, zahar brun, ciocolata, ou, smantana, lapte, ulei, mascarpone.

Ingrediente:

  • unt pentru forme
  • cca 4 linguri de rom
  • 2 linguri de stafide
  • 300 g făină
  • 3/4 linguri de praf de copt
  • 1 1/2 lingură de pudră de cacao
  • 75 g zahăr brun
  • 125 g ciocolată albă
  • 125 g ciocolată amăruie
  • 1 ou
  • 150 g smântână
  • 75 ml lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahăr brun, pudră de cacao pentru presărat

 

Mod de preparare:

Briose cu stafide si rom: Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe. Turnaţi rom peste stafide şi lăsaţi-le la inmuiat.

Amestecaţi făina cu praful de copt, pudră de cacao şi zahăr. Tăiaţi ciocolata şi adăugaţi-o.

Bateţi oul şi amestecaţi-l cu smântână, lapte şi ulei. Adăugaţi amestecul de făină şi frământaţi până obţineţi un aluat păstos.

Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi-l la copt cca 20 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.

După ce le scoateţi din cuptor lăsaţi brioşele încă cca 5 minute în forme. Scoateţi-le apoi, lăsaţi-le să se răcească şi tăiaţi-le în două.

Amestecaţi crema mascar pone cu stafidele înmuiate în rom şi cu zahăr. Umpleţi brioşele reci cu cremă. Creaţi deasupra floricele din cremă şi presăraţi cu cacao.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.