Briose cu pasta de sunca din: faina, zahar, unt, drojdie, oua, portocala, felii de sunca, coniac, unt. Ingrediente: 520 g făină 100 g zahăr 120 g unt 40 g drojdie proaspătă 3 ouă 1 portocală 150 g felii de şuncă de pasăre 1 lingură coniac 20 g unt pentru forme Mod de preparare: Pentru […]
Briose cu sunca si branza cu mucegai
PrinteazaBriose cu sunca si branza cu mucegai din: faina, zahar, drojdie, unt, sare, lapte, oua, branza cu mucegai si sunca de parma.
- 500 g făină
- 1 lingură zahăr
- 1 plic drojdie uscată
- 250 g unt
- sare
- 150 ml lapte
- 5 ouă
Umplutură:
- 4 felii brânză cu mucegai albastru
- 12 felii șuncă de Parma
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu sare, zahăr și drojdie; se toarnă laptele călduț și 4 ouă bătute.
Se amestecă și se înglobează untul topit; se frământă aluatul până nu se mai lipește.
Se acoperă cu folie și se lasă să stea la frigider peste noapte.
Se înfășoară bucățile de brânză în felii de șuncă.
Se împarte aluatul în patru și se întinde din fiecare câte o foaie de cca 20 cm diametru.
În mijlocul fiecăreia se așază câte o bucată de brânză și se împachetează.
Brioșele se ung cu ou și se lasă să stea puțin la frigider.
Se scot brioșele din frigider, se ung din nou cu ou și se mai lasă să crească 1 oră.
Se coc 25 min, în cuptorul încins la 200 C, până se rumenesc.
Briose cu sunca si branza cu mucegai
Pofta buna!
poate iti place si:
Briose cu sunca si praz
Briose cu sunca si praz din: sunca, praz, oua, ulei, sare, piper, nucsoara, crema de branza, zara, faina, praf de copt, bicarbonat. Ingrediente: 4 felii de şuncă fiartă 2 fire de praz 2 ouă 80 ml ulei de rapiţă sare piper negru 1 priză de nucşoară 100 g cremă de brânză proaspătă cu verdeaţă 100 […]
Pofta buna!