Briose cu sunca, masline si lapte batut
PrinteazaBriose cu sunca, masline si lapte batut din: ou, lapte bătut, unt, făină, praf de copt, pătrunjel, sare, piper, măsline verzi fără sâmburi sau umplute cu anchois, ardei gras, salam sau şuncă.
Ingrediente:
- 1 ou
- 265 ml lapte bătut
- 30 g unt topit
- 250 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 4 linguri pătrunjel tocat
- sare, piper
- 150 g măsline verzi fără sâmburi sau umplute cu anchois, ardei gras etc.
- 8 felii mari salam sau şuncă
Mod de preparare:
Se bate oul cu lapte bătut şi unt. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, apoi pătrunjel, sare, piper şi măsline.
Se încinge cuptorul la 170 °C.
Formele mici de silicon pentru tarte se tapetează cu câte o felie de şuncă sau salam şi se aşază deasupra aluatul de brioşe preparat.
Se coc brioşele la cuptorul pregătit, timp de 20-25 de minute. Se pot servi calde sau reci.
Briose cu sunca, masline si lapte batut
Pofta buna!