Briose cu sunca si mazare
PrinteazaBriose cu sunca si mazare din: sunca, mazare, faina, unt, smantana, ulei, ou, praf de copt, sare.
- 100 g sunca
- 50 g mazare
- 100 g faina
- 50 g unt
- 100 g smantana
- 30 ml ulei
- un ou
- o lingurita praf de copt
- sare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu o lingură de ulei se pune la călit şunca tăiată cubuleţe. Apoi, se scoate pe şerveţele de bucătărie absorbante.
Intr-un vas, se amestecă făina, praful de copt, sarea şi se adaugă şunca.
In alt vas, se amestecă cu telul untul topit, smântână, uleiul şi oul.
Apoi, se varsă peste amestecul de făină, se pune şi mazărea şi se amestecă.
Se repartizează compoziţia în formele de brioşe, care se dau la cuptor 25 de minute.
Se lasă 30 de minute să se răcească şi apoi se scot din forme.
Briose cu sunca si mazare
Pofta buna!