Briose cu sunca si praz

Printeaza

Briose cu sunca si praz din: sunca, praz, oua, ulei, sare, piper, nucsoara, crema de branza, zara, faina, praf de copt, bicarbonat.

Ingrediente:

  • 4 felii de şuncă fiartă
  • 2 fire de praz
  • 2 ouă
  • 80 ml ulei de rapiţă
  • sare
  • piper negru
  • 1 priză de nucşoară
  • 100 g cremă de brânză proaspătă cu verdeaţă
  • 100 ml zară (lichid albicios şi acrişor ce rămâne după ce s-a ales untul)
  • 150 g făină de grâu
  • 150 g făină integrală de grâu
  • 2 linguriţe de praf de copt
  • 1/2 de linguriţă de bicarbonat de sodiu


Mod de preparare:

Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă, în care se sotează apoi inelele de praz.

Se condimentează cu sare, nucşoară şi piper.

Şunca se taie cubuleţe, iar prazul se spală, se curăţă şi se taie inele fine.

Se amestecă bine într-un castron ouăle, restul uleiului, brânza proaspătă şi zara.

Se preîncălzeşte cuptorul la 180 °C. Cele două tipuri de făină se amestecă bine împreună cu praful de copt şi cu bicarbonatul de sodiu.

Mixul pe bază de făină se varsă apoi peste ingredientele umede şi se amestecă totul bine.

La final, se încorporează cubuleţele de şuncă şi inelele de praz.

Se aşează 12 forme de hârtie într-o tavă de brioşe şi se umplu pe trei sferturi cu compoziţie.

Brioşele se coc apoi circa 25 de minute în cuptorul preîncălzit.

Briose cu sunca si praz

Briose_cu_sunca_si_praz

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.