Briose cu sunca
PrinteazaBriose cu sunca din: faina, unt, branza, oua, lapte, smantana, sunca sau pastrama, drojdie, sare.
- 500 g făină
- 150 g unt
- 150 g brânză
- 8 ouă
- 300 ml lapte
- 100 g smântână
- 200 g şuncă sau pastramă
- 30 g drojdie
- sare
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în lapte. Adaugi puţină făină şi sare şi laşi să dospească la cald.
După ce maiaua a dospit, adaugi untul tăiat cubuleţe, smântână, ouăle şi restul de făina.
Amesteci energic, pui şunca şi brânza tăiată cubuleţe.
Aluatul astfel obţinut, îl laşi câteva minute să se odihnească. Umpli cu el formele de brioşe unse cu unt.
Apoi le coci la foc moderat, aproximativ 30-35 de minute. Le serveşti după ce s-au răcit puţin.
Pofta buna!