Briose cu sunca

Printeaza

Briose cu sunca din: faina, unt, branza, oua, lapte, smantana, sunca sau pastrama, drojdie, sare.

Ingrediente:Briose cu sunca

  • 500 g făină
  • 150 g unt
  • 150 g brânză
  • 8 ouă
  • 300 ml lapte
  • 100 g smântână
  • 200 g şuncă sau pastramă
  • 30 g drojdie
  • sare

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în lapte. Adaugi puţină făină şi sare şi laşi să dospească la cald.

După ce maiaua a dospit, adaugi untul tăiat cubuleţe, smântână, ouăle şi restul de făina.

Amesteci energic, pui şunca şi brânza tăiată cubuleţe.

Aluatul astfel obţinut, îl laşi câteva minute să se odihnească. Umpli cu el formele de brioşe unse cu unt.

Apoi le coci la foc moderat, aproximativ 30-35 de minute. Le serveşti după ce s-au răcit puţin.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.