Briose texane

Printeaza

Briose texane din: sunca, ceapa, usturoi, chili, curry, fasole, ardei, faina, malai, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, smantana, busuioc.

Ingrediente:

  • 12 forme din hârtie de copt
  • 150 g şuncă fiartă
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 linguriţă pudră de chili
  • 1/2 linguriţă pudră de curry
  • 100 g fasole roşie (conservă)
  • 1 ardei roşu
  • 100 g făină
  • 100 g mălai
  • 1 priză de sare
  • 1 priză de piper
  • 2 1/2 linguriţe de praf de copt
  • 1/2 linguriţă de bicarbonat
  • 1 ou
  • 60 ml ulei de măsline
  • 250 g smâtână
  • 12 felii de şuncă crudă
  • câteva fire de busuioc pentru decorat

 

Mod de preparare:

Tăiaţi şunca în bucăţele. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tăiaţi-le mărunt, amestecati-le cu condimente şi adăugaţi şunca.

Puneţi boabele de fasole să se scurgă într-o strecurătoare. Tăiaţi ardeiul în două, scoateţi seminţele şi nervurile, spălaţi-l, ştergeţi şi apoi tăiaţi-l cuburi mici. Adăugaţi fasolea şi ardeiul la amestecul de şuncă.

Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu sare, piper, praf de copt şi bicarbonat. Bateţi oul. înglobaţi uleiul, amestecul de şuncă si smântână. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecati până când se integrează complet.

Umpleţi uniform aluatul în forme. Lăsaţi 30 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateţi din cuptor si lasati briosele încă 3 minute în forme.

Prăjiţi feliile de şuncă într-o tigaie, decoraţi briosele cu acestea şi cu busuioc, apoi serviţi-le cât sunt calde.

Briose texane

Briose_texane

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.