Briose cu tiramisu

Printeaza

Briose cu tiramisu din: visine, faina, praf de copt, ciocolata, unt, zahar, scortisoara, oua, rachiu, smantana, mascarpone, espresso.

Ingrediente:

  • 400 g vişine (congelate sau din borcan)
  • 12 forme din hârtie de copt
  • 125 g făină de grâu integral
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 75 g ciocolată rasă
  • 125 g unt moale
  • 110 g zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 3 ouă
  • 2 linguri de rachiu de cireşe
  • 100 g smântână dulce
  • 100 g mascarpone
  • pudră de espresso

 

Mod de preparare:

Lăsaţi vişinele să se dezgheţe şi/sau să se scurgă. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C.

Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt şi ciocolata. Frecaţi untul cu zahăr si scortisoară. înglobaţi ouăle după ce le-aţi bătut. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet.

Inglobaţi vişinele. Puneţi rachiu de cireşe. Umpleţi uniform aluatul în forme.

Lăsaţi apoi cca 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului

După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme.

Bateti smântână dulce până devine frişcă şi amestecaţi cu mascarpone.

Ungeţi brioşele cu această compoziţie şi presăraţi-le cu pudră de espresso.

 

Briose cu tiramisu

Briose_cu_tiramisu

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.