Briose trandafir

Printeaza

Briose trandafir din: oua, drojdie, zahar, lapte, unt, faina, sare, coaja rasa de portocala, magiun de prune si ulei.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 10 g drojdie uscată
  • 100 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g făină
  • 1/2 linguriţă sare
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 1 borcan (400 g) magiun de prune
  • 2 linguri ulei pentru tavă

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu 1 lingură de zahăr, puţin lapte călduţ şi puţină făină. Omogenizezi maiaua şi o laşi la loc călduţ, până se umflă şi apar băşicuţe la suprafaţă.

Amesteci într-un castron maiaua, ouăle, restul de zahăr, sarea, untul topit şi răcit, coaja de portocale, laptele rămas, după care încorporezi treptat făina cernută. Frămânţi până obţii un aluat elastic, pe care îl presari cu făină, îl acoperi cu un şervet şi îl laşi să crească până îşi dublează volumul.

Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma unui dreptunghi cu grosimea de aproximativ 5 mm.

Intinzi magiun de prune pe suprafaţa foii de aluat, lăsând neunsă o margine de 2 cm, pe lungime. Rulezi cât mai strâns şi tai felii groase de 2-3 cm, cu un cuţit bine ascuţit.

Ungi cu ulei sau cu unt topit formele pentru brioşe. Aşezi în tavă bucăţile de rulou şi le laşi să dospească 1/2 oră, la cald. Coci brioşele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute.

 

Briose trandafir

Briose_trandafir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.