Briose umplute cu crema de ciocolata si rom
PrinteazaBriose umplute cu crema de ciocolata si rom din: faina, zahar, cacao, parf de copt, untdelemn, lapte, oua, sare, frişcă lichidă, ciocolată amăruie, esenţă de rom, apă, baton de vanilie sau zahăr vanilinat, vişine din vişinată sau alune glazurate.
Ingrediente:
- 125 g făină
- 100 g zahăr
- 30 g cacao
- 1 linguriţă praf de copt
- 3 linguri untdelemn
- 80 ml lapte
- 2 ouă
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 400 ml frişcă lichidă
- 400 g ciocolată amăruie
- 1 fiolă esenţă de rom
Pentru sirop:
- 250 g zahăr
- 500 ml apă
- 1/2 baton de vanilie sau zahăr vanilinat
Pentru decor:
- vişine din vişinată sau alune glazurate
Mod de preparare:
Topeşti într-o cratiţă, la bain-marie, ciocolata cu frişca lichidă, fără să fiarbă. După ce s-a răcit crema, o răceşti în frigider 4 ore şi o mixezi cu romul.
Pentru aluat, mixezi ouăle împreună cu zahărul, laptele, uleiul şi sarea. Cerni făina, praful de copt şi cacaua şi torni treptat amestecul cu ouă, mixând încontinuu până obţii o compoziţie omogenă.
Ungi formele de brioşe cu margarină şi le tapetezi cu făină. Umpli 2/3 din volumul fiecărei forme. Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), timp de 20 de minute.
Faci un sirop din zahăr, apă şi vanilie. Tai brioşele reci în jumătate, pe orizontală. Le însiropezi, le umpli cu cremă şi decorezi cremă şi cu fructe.
Briose umplute cu crema de ciocolata si rom
Pofta buna!
Prea mult dulce in briosele astea