Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspete
PrinteazaO reteta de briose umplute cu bezea si fructe proaspete din: faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, galbenus, ou, unt, branza de vaci, budinca de vanilie, fructe de padure si albusuri.
- 200 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 80 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 gălbenuş
- 1 ou
- 75 g unt
umplutură:
- 300 g brânză de vaci
- 180 g zahăr
- 2 ouă
- 1 lingură praf de budincă de vanilie
- 200 g fructe de pădure asortate
- 2 albuşuri
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se frământă un aluat din făină, praf de copt, zahăr tos, zahăr vanilat, gălbenuş, ou şi unt. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat. Se ung formele mici de brioşe.
Se întinde o foaie de aluat şi se decupează din ea cercuri; se aşază fiecare cerculeţ în câte o formă şi se presează bine.
Se amestecă brânza de vaci cu 80 g zahăr, ouă şi praf de budincă. Se curăţă fructele de pădure şi se adaugă. Se aşază în forme şi se coc 20 min. Se reduce temperatura din cuptor la 100°C. 3
Se bat albuşurile cu restul de zahăr; se şpriţează peste brioşe şi se mai coc 20 min. După ce se răcesc, se ornează după dorinţă.
Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspete
Pofta buna!