Briose umplute cu budinca si prune
PrinteazaBriose umplute cu budinca si prune din: faina, unt, zahar, galbenus, drojdie, lapte, sare, budinca, prune.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 3 linguri unt la temperatura camerei
- 3 linguri zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 25 g drojdie
- 1 ceaşcă lapte călduţ
- 1 praf de sare
Pentru budincă:
- 1 plic budincă de vanilie
- 3 linguri zahăr
- 2 căni cu lapte
- prune (fără sâmburi)
- gălbenuş pentru uns
- zahăr tos
Mod de preparare:
In mijlocul făinii cernute adaugi toate ingredientele şi începi să frămânţi bine. Trebuie să obţii un aluat ferm, omogen, elastic, pe care îl lasi la crescut.
Faci budinca conform instrucţiunilor de pe plic. Este nevoie de o budincă bine legată, închegată, fermă.
Pentru aceasta trebuie să ai grijă să pui laptele treptat, câte puţin. Speli prunele, le laşi să se usuce, scoţi sâmburii şi tai prunele cuburi cât de mici.
Impărţi aluatul în bile pe care le aplatizezi şi le întinzi în formă de cerc. Faci 3-4 crestături, pui o porţie de budincă, fructele deasupra şi pliezi în jurul umpluturii.
Aşezi cu grijă fiecare trandafiraş în formă de brioşă, ungi cu gălbenuş şi presari zahăr tos. Le coci la foc mediu până se rumenesc.
Pofta buna!