Briose vanilate cu zmeura
PrinteazaBriose vanilate cu zmeura din: faina semiintegrala, zahar de mesteacan, ou, smantana, ulei de nuci, vanilie, zmeura, drojdie, unt, sare.
- 125 g faină semiintegrală
- 60 g zahăr de mesteacăn
- 1 ou
- 100 ml smântână lichidă degresată
- 2 linguri de ulei de nuci
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 100 g zmeură proaspătă
- 1/2 pliculeţ de drojdie de bere
- 1 bucăţică de unt
- 1 vârf de linguriţă de sare
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la termostat 7 (210 grade C).
Spargeţi oul într-un castron, bateţi-1 împreună cu smântână, uleiul si esenţa de vanilie. In alt castron, puneţi faina, drojdia de bere, zahărul de mesteacăn şi sarea. Adăugaţi preparatul precedent, amestecaţi rapid, apoi încorporaţi zmeura.
Puneţi în formele de briose si ţineţi la cuptor aproximativ 15-20 minute.
Verificaţi coacerea înţepând cu vârful unui cuţit: lama trebuie să iasă uscată.
Pofta buna!