Briose vegetale cu nuca
PrinteazaBriose vegetale cu nuca din: zahar, ulei, apa minerala, faina, praf de copt, scortisoara, sare, ciocolata, frisca, nuca.
Pentru brioşe:
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană ulei
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 1 cană apă minerală
- 2 căni făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguriţe scorţişoară
- 1 praf de sare
Pentru decor:
- 200 g ciocolată de post
- 100 g frişcă vegetală
- 100 g miez de nucă
Mod de preparare:
Pui zahărul într-un bol, torni peste el uleiul şi amesteci. Adaugi apa minerală şi zahărul vanilat, apoi făina cernută, scorţişoara, sarea şi praful de copt.
Pui aluatul în forme şi dai la cuptor 25-30 de minute.
Intre timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi. După ce scoţi brioşele, treci jumătatea superioară prin ciocolată, apoi le aşezi pe farfurie, cu baza mică în jos.
Când s-a întărit ciocolata, ornezi cu frişcă şi cu bucăţi de nucă.
Pofta buna!