Scrumbie la Cuptor cu Legume din: scrumbii, morcovi, dovlecei, arei, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, rozmarin, zeama de lamaie, patrunjel. Acest fel de mancare nu doar că îmbogățește masa de prânz sau de cină cu un gust deosebit, dar este și o sursă excelentă de acizi grași Omega-3. Perfectă pentru o seară în […]
Brioşe vegetale
PrinteazaBrioşe vegetale din: orez, broccoli, ardei capia, porumb, marar, ceapa verde, mazare, oua, sare, piper, ulei, varza murata.
Ingrediente:
- 350 g orez
- 300 g broccoli
- 3 ardei capia
- 200 g boabe de porumb din conservă
- o legătură de mărar
- o legătură de ceapă verde
- 200 g mazăre
- 3 ouă
- sare, piper
- ulei de măsline
- varză murată
Preparare:
Brioşe vegetale: Orezul se spală cu apă rece până când apa rămâne limpede. Se fierbe, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Broccoli şi mazărea se fierb timp de 15 minute în apă fierbinte în care s-a adăugat o linguriţă de sare, apoi se scurg. Broccoli se taie în cubuleţe sau se rup în bucăţele.
Ardeii capia se curăţă de seminţe, se taie în cubuleţe şi se pun într-un vas. Se adaugă orezul, mazărea şi broccoli. Ceapa verde se spală şi se taie rondele subţiri.
Mărarul se spală, se taie mărunt şi se pune peste legumele tocate împreună cu ceapa verde şi boabele de porumb scurse de apă.
Ouăle se bat separat, până când devin ca o spumă, apoi se toarnă peste legume. condimentează cu sarea şi piperul după gust, se adaugă două linguri de ulei de măsline şi se amestecă totul.
Se ung tăvi antiaderente cu ulei şi se toarnă compoziţia. introduc la cuptor şi se coc la foc moderat, timp de 20-25 de minute.
Pofta buna!
Sa fac si eu niste briose vegetale.