Briose cu vişine

Printeaza

O reteta de briose cu visine din: lamaie, visine, faina, cacao, praf de copt, unt, zahar, zahar vanilat, ou si chefir.

Ingrediente:Briose cu vişine

  • 1 lamaie
  • 150 g cirese sau visine
  • 200 g faina
  • 2 lingurite cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 ou
  • 100 ml chefir

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 175°C. Se tapetează cu suporturi de hârtie adânciturile unei forme de brioşe. Se spală lămâia cu apă fierbinte, se şterge şi se rade fin coaja. Se stoarce sucul. Se pregătesc cireşele sau vişinele şi se golesc de sâm­buri; se toacă grosier.

Se aşază făina într-un castron şi se adaugă cacao şi praf de copt; se amestecă. In al doilea castron se bat cu mixerul untul, zahărul tos, zahărul vanilat şi ouăle. Se adaugă sucul şi coaja de lămâie, apoi chefirul şi pe urmă se înglobează cu lingura amestecul de făină.

In final se înglobează vişinele. Se repartizează aluatul în adânciturile formei şi se coc brioşele 25 min. Se lasă să se răcească.

Briose cu vişine

Briose cu vişine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.