Briose cu vişine
PrinteazaO reteta de briose cu visine din: lamaie, visine, faina, cacao, praf de copt, unt, zahar, zahar vanilat, ou si chefir.
- 1 lamaie
- 150 g cirese sau visine
- 200 g faina
- 2 lingurite cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 150 g unt moale
- 150 g zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 ou
- 100 ml chefir
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 175°C. Se tapetează cu suporturi de hârtie adânciturile unei forme de brioşe. Se spală lămâia cu apă fierbinte, se şterge şi se rade fin coaja. Se stoarce sucul. Se pregătesc cireşele sau vişinele şi se golesc de sâmburi; se toacă grosier.
Se aşază făina într-un castron şi se adaugă cacao şi praf de copt; se amestecă. In al doilea castron se bat cu mixerul untul, zahărul tos, zahărul vanilat şi ouăle. Se adaugă sucul şi coaja de lămâie, apoi chefirul şi pe urmă se înglobează cu lingura amestecul de făină.
In final se înglobează vişinele. Se repartizează aluatul în adânciturile formei şi se coc brioşele 25 min. Se lasă să se răcească.
Briose cu vişine
Pofta buna!