Reteta Caltaboș de casa – Rețetă Delicioasa din: organe de porc, ceapa, grasime de porc, usturoi, mamaliga, sare, piper negru, mat de porc. Caltaboșul este un fel de mâncare tradițional românesc, făcut dintr-un amestec de organe interne de porc (precum ficatul, rinichii și inima), grăsime, mirodenii și, în unele rețete, orez sau mămăligă. Acest amestec […]
Briose cu zmeura si bombonele
PrinteazaBriose cu zmeura si bombonele din: unt, zahar, oua, ciocolata, faina, praf de copt, zemaura, bombonele.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 125 g zahăr
- 1 pachet de zahăr vanilat
- 2 ouă
- 50 g ciocolată
- 200 g făină
- 1 linguriţă de praf de copt
- 500 g zmeură (congelată)
- 75 g zahăr pudră
- bombonele colorate de ciocolată
- 24 forme de hârtie pentru brioşe
- 12 zmeure proaspete
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Untul, zahărul şi zahărul vanilat se bat spumă, apoi se adaugă treptat ouăle. Ciocolata se toacă mărunt.
Făina, praful de copt, zmeura şi ciocolata se amestecă, apoi se înglobează in restul ingredientelor.
Formele de brioşe se dublează (se pun două forme una peste cealaltă) şi se aşează pe o tavă. Se toarnă aluat până la circa 1 cm de margine, se bagă la cuptor 20 de minute, apoi se lasă să se răcească.
Zahărul pudră se amestecă cu puţină apă, apoi se ung brioşele cu această glazură. La final se ornează cu zmeură şi cu bombonele colorate din ciocolată.
Briose cu zmeura si bombonele
Pofta buna!
Cârnați de Casă Moldovenești Autentici: Tradiție și Savoare
Cârnați de Casă Moldovenești Autentici: Tradiție și Savoare din: carne de porc, slanina, usturoi, sare, piper, boia de ardei dulce, mate de porc. Cârnații de casă moldovenești reprezintă o tradiție culinară veche, transmisă din generație în generație. Sunt apreciați pentru aroma lor unică și modul autentic de preparare. Această rețetă îmbină ingredientele tradiționale cu tehnici […]