Briose cu quinoa si caise din: faina quinoa, nuci, praf de copt, scortisoara, curmale, zahar, caise, piure de banane, esenta de vanilie, oua, lapte de cocos, ulei de masline, fulgi de quinoa si seminte de dovleac. Ingrediente: 1 + ½ cani de faina quinoa 1/3 ceasca nuci maruntite 3 lingurite praf de copt 2 lingurita scortisoara […]
Briose cu zmeura si frisca
PrinteazaBriose cu zmeura si frisca din: unt, faina, zahar, smantana, zmeura, vanilie.
- 1/2 cană făină
- 1/2 cană unt rece
- 2 linguri smântână
- 1/2 cană zahăr
- 1/2 linguriţă sare
Umplutură:
- 3 căni zmeură
- 1 cană zahăr
- 1 cană smântână grasă
- 2 ouă
- 1 lingură faină
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Decor:
- 400 ml frişcă lichidă
- 1 plic zahăr vanilat
- margarete decorative
Mod de preparare:
Se amestecă 1 cană făină cu sare, se adaugă untul tăiat cubuleţe şi smântână.
Se repartizează în adânciturile unei forme de brioşe.
Deasupra se presară restul de făină, amestecată cu zahăr; apoi se presară zmeura.
Se amestecă 1 cană zahăr cu 1 lingură făină. Se adaugă ouăle bătute, smântână şi vanilia.
Se toarnă peste zmeură.
Se coace 40-45 minute, până se rumeneşte uşor; se lasă să se răcorească şi se decorează cu frişcă bătută cu vanilie şi margarete.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Briose cu quinoa si caise
Pofta buna!