Supă de Ceapă cu Costiță Afumată – o rețetă clasică și sățioasă, ideală pentru a-ți încălzi sufletul în zilele reci de toamnă și iarnă. Inspirată din tradițiile rustice, această supă combină dulceața caramelizată a cepei cu aroma intensă și ușor sărată a costiței afumate, creând un echilibru perfect între savoare și textură. Această rețetă este […]
Briose cu zucchini
PrinteazaBriose cu zucchini din: faina, sare, bicarbonat, scortisoara, unt, oua, zahar, zucchini.
Ingrediente:
- 150 g făină
- 1 linguriţă bicarbonat
- un vârf de linguriţă sare
- 1 1/2 linguriţă scorţişoară
- 150 g unt
- 100 g zahăr brun
- 2 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 g zucchini
- 50 g nuci măcinate
Glazură:
- 250 g cremă de brânză
- 50 g unt
- 50 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, sarea şi scorţişoara. In alt bol se amestecă untul topit şi răcit, zahărul, ouăle şi zahărul vanilat; se adaugă nucile şi dovlecelul ras.
toarnă ingredientele uscate peste cele umede şi se amestecă. Se repartizează câte 2 linguri de aluat în adânciturile tapetate cu suporturi de hârtie ale unei tăvi de brioşe. Se coc la cuptor 20-25 min.
amestecă untul, la temperatura camerei, cu zahărul pudră, vanilia şi crema de brânză. Se lasă la frigider cel puţin o oră şi se glazurează brioşele; se decorează după dorinţă.
Pofta buna!
Salată de Ghebe cu Ceapă și Ardei
Salată de Ghebe cu Ceapă și Ardei: o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru a profita de bogăția ciupercilor de toamnă. Ghebele sunt cunoscute pentru gustul lor unic și pentru beneficiile lor nutritive, inclusiv aportul de proteine, vitamine din complexul B și minerale esențiale. Această salată se poate servi ca un aperitiv excelent sau ca […]