Broccoli cu ansoa si cascaval din: broccoli, fileuri de ansoa, capere, ardei iute, usturoi, masline, cascaval, fistic, lamaie, rozmarin, sare, piper, ulei, maioneza.
Ingrediente:
1 kg broccoli
1 borcanel de fileuri de ansoa
1 lingura de capere
1 ardei iute mic
2 catei de usturoi
250 g masline fara samburi
200 g cascaval
100 g fistic
1 lamaie
Rozmarin
sare
piper
ulei de masline
Maioneza
Mod de preparare:
Se rupe broccoli in buchetele mai mici, se spala, se pune la fiert in apa cu sare circa 5-7 minute, cat sa se inmoaie putin.
Se pune intr-o spumiera si se lasa sa se raceasca.
Intr-o cratita se incing 2 linguri cu ulei de masline, se pun jumatate din fileurile de ansoa, se piseaza cu o lingura, se adauga ardeiul iute taiat in jumatati, sucul de lamaie, piperul si se calesc cateva minute.
Se pune broccoli intr-un castron, se adauga sosul de ansoa si o crenguta e rozmarin tocat, se amesteca si se pun intr-o tava stropita cu ulei.
Se presara maslinele, fileurile de ansoa intregi, usturoiul curatat de foi si feliat, caperele si fisticul tocat marunt.
Se presara cascaval ras, se introduce tava in cuptor si se tine 15 minute sau pana cand cascavalul s-a topit si a capatat o culoare aurie spre maroniu.
Se serveste fierbinte sau rece, cu sos de maioneza impreuna cu un pahar de Riesling Italian.
Paste cu broccoli, rosii si ansoa din: paste integrale, conopida sau broccoli, rosii cherry, usutroi, ulei de masline extravirgin, fileuri de anşoa, parmezan, sare de mare. Ingrediente: 150 g paste integrale 200 g conopidă sau broccoli 100 g roşii cherry 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei extravirgin de măsline 6 fileuri de anşoa 1 lingură parmezan […]
Farfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute din: broccoli, usturoi, fileuri de anşoa, ardei iuţi roşii, farfalle, sare, piper negru, seminţe de pin. Ingrediente: 2 căpăţâni de broccoli 1 căţel mare de usturoi, tocat mărunt 15 fileuri de anşoa 3 ardei iuţi roşii mici uscaţi, mărunţiţi ulei de măsline 455 g farfalle uscate, de cea mai bună calitate sare şi […]
O reteta delicioasa de piure cu: cartofi, broccoli, praz, ansoa, usturoi, ardei iute, frunza de dafin, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, sos de rosii, capere. Ingrediente: 3 cartofi 500 g broccoli un fir de praz mic un borcănel anşoa în ulei doi căţei de usturoi un ardei iute o frunză de dafin 75 ml […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.