Broccoli cu ansoa
PrinteazaBroccoli cu ansoa din: broccoli, ansoa, mustar, usturoi, galbenus, ulei, lamaie, apa minerala, busuioc, sare, piper, unt, parmezan, cascaval.
- un kilogram broccoli
- 300 g anşoa din conservă
- muştar cu seminţe
- 8 căţei de usturoi
- un gălbenuş
- 250 ml ulei
- o jumătate de lămâie
- apă minerală
- busuioc uscat
- sare
- piper
- 25 g unt
- parmezan
- caşcaval sărat
Mod de preparare:
Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se spală şi se pune la fiert în apă cu puţină sare şi untul tăiat în cubuleţe. Usturoiul se curăţă de foi, se pisează mărunt şi se pune într-un castron. Se adaugă o jumătate de linguriţă de sare, puţin piper şi gălbenuşul de ou crud.
Se mixează şi se adaugă treptat uleiul de floarea-soarelui ca la maioneză. Se toarnă două linguri de apă minerală şi sucul de la o jumătate de lămâie. O lingură din muştarul cu seminţe se adaugă şi el la compoziţie, se mixează, apoi sosul obţinut se introduce la rece.
Se scoate broccoli din apă, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Se aşază într-un castron, se presară o jumătate de linguriţă de busuioc uscat, se toarnă sosul de usturoi şi se amestecă.
Se adaugă fileurile de anşoa scurse de ulei şi se serveşte. Se mai poate adăuga parmezan sau caşcaval sărat dat prin râzătoare.
Poftă bună!