Broccoli cu branza halloumi
PrinteazaBroccoli cu branza halloumi din: broccoli, ulei de masline, branza halloumi, garam masala, usturoi, ardei iute, coaja de lamaie, zeama de lamaie, lipii.
- 1 broccoli, rupt in buchetele
- 1 lingura ulei de masline
- 225 g de branza halloumi, feliata
- 1 lingurita garam masala
- 1 catel de usturoi, tocat fin
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat fin
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- lipii, pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe bucheţelele de broccoli 3-4 minute într-o oală mare de apă clocotită, sărată în prealabil. Pune deoparte puţină apă în care au fiert, apoi scurge-le şi lasă-le deoparte în strecurătoare.
Incinge uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Asezonează-l, apoi prăjeşte brânza 2-3 minute pe fiecare parte, până când devine aurie. Impinge brânza înspre marginile tigăii şi adaugă garam maşala, usturoiul, ardeiul iute şi apa pusă deoparte.
Găteşte totul 2 minute, apoi transferă broccoli în tigaie şi adaugă coaja rasă şi zeama de lămâie. Amestecă toate ingredientele pentru a se încălzi şi serveşte mâncarea cu lipii calde.
Pofta buna!