Broccoli cu pesmet de parmezan
PrinteazaBroccoli cu pesmet de parmezan din: unt, ulei de masline, pesmet, sare, piper, parmezan, cimbru, broccoli.
- 25 g de unt
- 4 linguri ulei de măsline
- 50 g de pesmet
- sare de mare
- piper negru
- 25 g de parmezan
- 1 lingură frunze de cimbru
- 700 g de broccoli
Mod de preparare:
Se încing 25 g de unt şi 4 linguri ulei de măsline într-o tigaie mare. Atunci când spuma dispare, se adaugă 50 g de pesmet proaspăt din pâine albă şi se amestecă în mod constant pe flacără mare până când devine crocant şi rumen.
Se asezonează cu sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat şi 1 lingură frunze de cimbru tocate. Se toarnă amestecul într-un vas şi se lasă la răcit, apoi se adaugă 25 g de parmezan ras.
Se pun 700 g de broccoli într-o cratiţă cu apă clocotită cu sare în aşa fel încât apa de-abia să îl acopere. Se fierbe până se înmoaie, cam 3-4 minute.
Se scurge şi se pune din nou în cratiţă, se stropeşte cu ulei de măsline, se asezonează şi se reîncălzeşte, scuturându-l uşor.
Se aşază pe un platou încălzit şi se presară pesmetul de parmezan. Se ornează cu felii de lămâie.
Pofta buna!