Broccoli cu spumă de şuncă
PrinteazaO reteta simpla de broccoli cu spuma de sunca din: cartofi, broccoli, sunca, smantana, ulei de masline extravirgin, sare, piper si pasta de masline negre
- 500 g cartofi
- 300 g broccoli
- 250 g şuncă fiartă
- 100 ml smântână proaspătă
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Pentru decor:
- 2 linguri pastă de măsline negre
Mod de preparare:
Spală cartofii şi pune-i la fiert în apă clocotită. Intre timp, opăreşte broccoli cu apă sărată. Freacă şunca tăiată bucăţele, adaugă smântână şi amestecă bine. Scurge de apă bucheţelele de broccoli, pasează-le şi asezonează-le cu ulei şi piper, apoi dă-le deoparte.
Scurge cartofii, pasează-i (foto 3) şi asezonează-i cu ulei de măsline extravirgin, sare şi piper, după gust. Ia patru forme metalice fără fund (cilindrice sau tronconice) şi aşază-le pe câte o farfurie. Umple fiecare formă cu compoziţiile preparate anterior, în următoarea ordine: întâi un strat de cartofi, unul cu şuncă şi, la sfârşit, unul de broccoli.
Pune în frigider pentru o oră, apoi scoate cu grijă formele metalice şi întinde pe deasupra un strat de pastă de măsline negre.
Broccoli cu spumă de şuncă
Poftă bună!