Broccoli cu sunca

Printeaza

Broccoli cu sunca din: broccoli, fasole, mazare, sunca, avocado, salata verde, ulei de masline, usturoi, apa, amidon, ardei, parmezan, sare, piper, marar.

Ingrediente:Broccoli cu sunca

  • un kilogram broccoli
  • 500 g fasole verde
  • 300 g mazăre
  • 400 g şuncă
  • un avo­cado
  • salată verde
  • două linguri de ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 250 ml apă
  • o lingură de amidon
  • ardei iute
  • 100 g parmezan
  • sare
  • piper
  • mărar

 

Mod de preparare:

Mazărea, fasolea verde şi broc­coli se pun la fiert în apă cu sare. Se scot cu o spumieră şi se pun într-o strecurătoare să se răcească.

Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, iar fasolea verde se taie în jumătăţi. Amidonul se dizolvă cu puţină apă, iar usturoiul se curăţă de foi şi se taie în bucăţi. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul şi se căleşte două minute. Se toarnă amidonul di­zolvat, parmezanul şi restul de apă.

Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă o jumătate de ardei iute şi se lasă să fiarbă timp de cinci minute. Se îndepărtează ardeiul iute şi se fierbe la foc mic până când sosul s-a îngroşat. Se adaugă pulpa de avocado şi se amestecă până când totul a devenit xin sos mai gros.

Se serveşte alături de legumele calde, şunca tăiată felii şi sala­ta verde. La sos se mai poate adăuga şi mărar tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.