Broccoli cu sunca
PrinteazaBroccoli cu sunca din: broccoli, fasole, mazare, sunca, avocado, salata verde, ulei de masline, usturoi, apa, amidon, ardei, parmezan, sare, piper, marar.
- un kilogram broccoli
- 500 g fasole verde
- 300 g mazăre
- 400 g şuncă
- un avocado
- salată verde
- două linguri de ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 250 ml apă
- o lingură de amidon
- ardei iute
- 100 g parmezan
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare:
Mazărea, fasolea verde şi broccoli se pun la fiert în apă cu sare. Se scot cu o spumieră şi se pun într-o strecurătoare să se răcească.
Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, iar fasolea verde se taie în jumătăţi. Amidonul se dizolvă cu puţină apă, iar usturoiul se curăţă de foi şi se taie în bucăţi. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul şi se căleşte două minute. Se toarnă amidonul dizolvat, parmezanul şi restul de apă.
Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă o jumătate de ardei iute şi se lasă să fiarbă timp de cinci minute. Se îndepărtează ardeiul iute şi se fierbe la foc mic până când sosul s-a îngroşat. Se adaugă pulpa de avocado şi se amestecă până când totul a devenit xin sos mai gros.
Se serveşte alături de legumele calde, şunca tăiată felii şi salata verde. La sos se mai poate adăuga şi mărar tocat.
Poftă bună!