Broccoli cu tahini
PrinteazaBroccoli cu tahini din: broccoli, stafide, susan, tahini, ulei, lamaie, sare, piper.
- 1 kg broccoli congelat sau proaspăt
- 2-3 linguri fulgi de migdale crude
- 2-3 linguri stafide
- 1-2 linguri seminţe susan crude
- 3 linguri tahini
- 3-4 linguri ulei de măsline
- sucul de la 1/2 lămâie
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 3 căţei de usturoi, daţi pe răzătoarea mică
Mod de preparare:
Se pune apă cu sare la fiert, iar când dă în clocot, se pune broccoli şi se lasă la fiert până se pătrunde, dar să rămână al dente. Se strecoară, se trece pe sub jet de apă rece şi se lasă în strecurătoare.
Intr-un bol se pun seminţele de susan, fulgii de migdale şi stafidele, apoi broccoli şi deasupra se presară sos de tahini.
Pentru sos, se amestecă tahini cu lămâia şi uleiul de măsline, sare şi piper după gust şi usturoi pisat. Dacă se îngroaşă prea tare sosul, se diluează cu apă rece.
Se toarnă sosul peste broccoli, se amestecă.
Pofta buna!