Broccoli glasat
PrinteazaBroccoli glasat
Ingrediente:
- o ceapă mare
- 2 linguri de ulei de măsline
- 50 cl supă de pasăre degresată, rece
- 2 căpăţâni de broccoli
- o căpăţână de arpagic
- 50 g ciuperci de Paris tăiate, -din conservă
- 20 cl smântână de soia (sau smântână degresată)
- câteva bucăţi de miez de nucă
- nucşoară rasă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mărunţiţi ceapa şi puneţi-o la călit într-o cratiţă, cu ulei de măsline. Adăugaţi supa de pasăre şi fierbeţi. Tăiaţi broccoli în bucăţele; puneţi-l în cratiţă. Lăsaţi să fiarbă descoperit la foc pctrivit, timp de 5 minute.
După fierbere, adăugaţi arpagicul tăiat şi ciupercile. Puneţi sare şi piper. Amestecaţi totul pentru a obţine o cremă grasă. Răciţi la frigider cel puţin 2 ore.
Când serviţi, amestecaţi cu smântână de soia şi adăugaţi bucăţile de miez de nucă şi puţină nucşoară rasă.
Broccoli glasat
Pofta buna!