Broccoli la grătar cu chilli şi usturoi
PrinteazaO reteta simpla de broccoli la gratar cu chilli si usturoi din: broccoli, ulei de masline, usturoi, ardei chilli, sare de mare, gulfi de migdale.
- 2 capatani de broccoli (in jur de 500 g)
- 115 ml ulei de masline
- 4 catei de usturoi, feliati fin
- 1 ardei chilli rosii, potrivit de iuti feliati fin
- sare de mare grunjoasa si piper negru
- fulgi de migdale prajiti sau felii foarte subtiri de lamaie (cu coaja), pentru decor
Mod de preparare:
Se separă broccoli în bucheţele. Se umple o cratiţă mare cu apă şi se aduce la punctul de fierbere. Ar trebui să fie suficient de mare ca să aibă loc lejer tot broccoli.
Se adaugă broccoli şi se opăreşte doar 2 minute. Folosind o spumieră mare, se transferă repede broccoli într-un vas plin cu apă rece ca gheaţa pentru a opri imediat procesul de gătire.
Se scurge într-o strecurătoare şi se lasă să se usuce complet. Este important ca broccoli să nu fie ud deloc. Se amestecă broccoli cu 45ml ulei de măsline, într-un castron, şi cu o cantitate generoasă de sare şi piper.
Se aşază o tigaie-grătar pe foc puternic şi se lasă să se încingă 5 minute, până când este foarte fierbinte. în funcţie de mărimea tigăii, se pune broccoli pe grătar în mai multe rânduri.
Pe măsură ce se fac, se întorc pe partea cealaltă pentru a avea urme de grătar pe toate părţile. Se transferă într-un vas termorezistent şi se continuă cu restul de broccoli.
In timp ce broccoli se face la grătar, se pune restul de ulei într-o tigaie împreună cu usturoiul şi cu chilii. Se prăjesc pe foc mediu până când usturoiul începe să se rumenească. Ai grijă să nu laşi să se ardă usturoiul şi ardeiul – nu uita că vor continua să se prăjească şi după ce ai închis focul.
Se toarnă uleiul, usturoiul şi ardeiul chilii peste broccoli şi se amestecă totul bine. Se gustă şi se asezonează.
Se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei. Poţi decora broccoli cu migdale sau cu lămâie exact înainte de a servi, dacă vrei.
Broccoli la grătar cu chilli şi usturoi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- broccoli tras la tigaie