Broccoli gratinat cu smantana si cascaval din: broccoli, smantana, oua, cascaval, sare, piper alb, nucsoara, unt, parmezan sau caşcaval. Ingrediente: 2 broccoli mari (circa 500 g) 200 g smântână 2 ouă 200 g caşcaval sare piper alb nucşoară măcinată 1 lingură unt, pentru vas opţional, 100 g parmezan sau caşcaval ras Mod de preparare: Desfaci bucheţelele de […]
Broccoli gratinat cu branza cedar
PrinteazaO reteta de Broccoli gratinat cu branza cedar din: broccoli, cartofi, oua, branza cedar, ceapa, ulei, piper alb, oregano, unt, gris si sare.
- 500 g broccoli
- 2-3 cartofi fierti
- 8 oua
- 200 g branza cedar
- 1 ceapa alba
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita cu piper alb
- 1/2 lingurita cu oregano
- unt
- gris
- sare
Mod de preparare:
Pune pe foc o oală cu apă şi un praf cu sare.
Când stă să dea în clocot, adaugă broccoli rupt în bucheţele şi lasă pentru 4-5 minute.
Strecoară şi pune leguma într-un castron.
Incinge uleiul intr-o cratita si caleste ceapa taiata solzisori. Ia de pe foc dupa ce a capatat o culoare translucida.
Taie cartofii in cuburi marunte si adauga-i in tigaie cand ceapa este aproape gata.
Separat, bate ouale, sareaza si pipereaza dupa gust, adauga trei sferturi din cantitatea de branza data pe razatoare.
Unge cu unt o tavă potrivită ca mărime şi tapeteaz-o cu griş.
Pune bucheţelele de broccoli, amestecul de ceapă şi cartofi cuburi şi toarnă amestecul de branza si oua.
Da la cuptorul incins pentru 25-35 de minute.
Broccoli gratinat cu branza cedar
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Broccoli gratinat cu sunca si parmezan
Broccoli gratinat su sunca si parmezan din: broccoli, sunca, oua, lapte, smantana, parmezan, unt, sare, piper. Ingrediente: o capatana medie de broccoli 250 g sunca 3 oua 250 ml lapte 3 linguri smantana o lingura parmezan 50 g unt sare piper Mod de preparare: Broccoli se spala bine cu jet de apa rece, dupa […]
Pofta buna!