Broccoli in crusta de fulgi de migdale
PrinteazaBroccoli in crusta de fulgi de migdale din: broccoli, ardei iute, ulei de masline, fulgi de migdale, sare, piper.
- 300gr broccoli
- 1 ardei iute rosu
- 2 linguri ulei de masline
- 25g fulgi de migdale
- sare si piper
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Taie tulpinile mari de la 300g de broccoli. Dă în clocot o oală cu apă şi fierbe în ea broccoliul timp de 3 minute; apoi scurge-l bine şi aşază-l pe un prosop curat de bucătărie, pentru a se usca.
Toacă fin 1 ardei iute roşu, apoi pune 2 linguri ulei de măsline, 25g fulgi de migdale, sare şi piper într-un bol adânc şi tăvăleşte bine prin acest amestec bucheţele de broccoli, asigurându-te că se acoperă bine.
Intinde uniform conţinutul bolului într-o tavă, inclusiv ultimele picături de ulei.
Dă broccoliul la cuptor 6-8 minute sau până când capetele devin crocante, iar fulgii de migdale capătă o nuanţă de maro deschis. Serveşte imediat.
Broccoli in crusta de fulgi de migdale
Pofta buna!