Broccoli italienesc
PrinteazaO reteta de broccoli italienesc din: broccoli, ciuperci, morcov, ceapa, rosii, sunca prosciutto, ulei de masline, faina, sare, piper, patrunjel verde si lamaie.
- 1 broccoli mare
- 150 g ciuperci
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 4 rosii sau suc de rosii sau 1-2 linguri bulion
- 100 g sunca prosciutto
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita faina
- sare
- piper
- patrunjel verde
- lamaie
Mod de preparare:
Cureţi morcovul şi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti în foarte puţin ulei. Adaugi făina, amestecând bine, pui sucul de roşii sau roşiile pasate, sare şi piper. Laşi la fiert timp de 15 minute, amestecând până se îngroaşă puţin.
Cureţi broccoli (îl laşi întreg) şi îl fierbi timp de 10 minute în apă clocotită în care adaugi zeamă de lămâie şi sare. Strecori bine.
Cureţi ciupercile, le speli, le tai şi le căleşti în puţin ulei cu puţină zeamă de lămâie, iar când s-au înmuiat, adaugi şunca tăiată mărunt şi mai laşi totul să se călească împreună. Aşezi broccoli fiert întreg pe un platou în care urmează să-l serveşti şi îl acoperi cu garnitura de mai sus, presărând pătrunjel verde fin tocat.
Acest fel de mâncare poate fi consumat simplu, ca atare, dar şi drept garnitură. Se prepară repede si e sătios.
Broccoli italienesc
Pofta buna!