Broccoli cu legume si cascaval
PrinteazaBroccoli cu legume si cascaval din: broccoli, ardei capia, ardei grasi, ceapa, ceapa verde, nuca, rosii, ulei de masline, usturoi, cascaval, patrunjel, sare, piper, smantana, sos de rosii picant.
- 500 g broccoli
- 4 ardei capia
- doi ardei graşi
- două cepe roşii
- o legătură ceapă verde
- 100 g miez de nucă
- 4 roşii
- 100 ml ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
- 300 g caşcaval
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- 250 ml smântână
- 250 ml sos de roşii picant
Mod de preparare:
Broccoli se rupe în bucheţele mici, se fierbe 5-7 minute în apă, se scot şi se pun într-un bol cu apă rece.
Se scurg apoi se pun într-un bol împreună cu ardeii capia şi ardeii graşi tăiaţi julien.
Cepele roşii se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori şi se pun peste ingredientele din bol.
Cepele verzi se curăţă, se spală şi se taie bucăţi, usturoiul se curăţă, se taie felii şi se pune în bol.
Roşiile se spală, se taie în jumătăţi apoi felii şi se pun în bol.
Se presară pătrunjelul spălat şi tocat, miezul de nucă tocat sau lăsat întreg, sare şi piper.
Se toarnă uleiul de măsline, se presară sare şi piper după gust şi se amestecă.
Se pun legumele într-o tavă adâncă, se toarnă sosul din bol, puţină apă şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu până se înmoaie şi scade sosul, se aşază felii de caşcaval şi se introduc încă cinci minute în cuptor.
Broccoli cu legume si cascaval
Pofta buna!
Ce-mi place combinatia asta