Broccoli si conopida cu sos de branza

Printeaza

Broccoli si conopida cu sos de branza din: conopida, broccoli, unt, faina, praf de mustar, lapte, branza cheddar, chives.

Ingrediente:Broccoli si conopida cu sos de branza

  • 1 conopidă mică, desfăcută în bucheţele
  • 1 căpăţână mică de broccoli, desfăcută în bucheţele

Pentru sosul de branza:

  • 50g de unt
  • 50g de făină
  • 1 linguriţă praf de muştar
  • 500ml de lapte
  • 100g de brânză cheddar maturată
  • 2 linguri de chives, tăiat mic

 

Mod de preparare:

Se fierbe conopida în apă cu sare 5 minute. Apoi se adaugă bucheţelele de broccoli şi se mai fierbe 3 minute.
Se scurg bine şi se transferă într-un vas termorezistent.

Pentru sosul de brânză, se topeşte untul într-o tigaie mică. Se adaugă făină şi praful de muştar când untul face spumă şi se călesc 1 minut amestecând continuu.

Se închide focul şi se adaugă laptele, puţin câte puţin, amestecând continuu ca să fie eliminate toate cocoloaşele. Odată ce jumătate din lapte a fost adăugat, se dă din nou drumul la foc şi se adaugă laptele rămas. Se amestecă continuu şi se aduce la punctul de fierbere, se dă focul mic ca să fiarbă încet 2 minute, până ce amestecul se îngroaşă şi devine fin.

Se adaugă aproape toată brânza şi un pic de sare şi piper. Apoi se ia de pe foc şi se adaugă chives.

Se toarnă sosul peste legume şi se presară brânza rămasă. Aceasta se poate face cu o zi înainte, iar vasul trebuie păstrat, acoperit la frigider. Se coace împreună cu porcul 35-40 de minute (se mai adaugă 5-10 minute, dacă a fost scos de la frigider).

Se serveşte cu rulada de porc.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Reteta asta merita s-o incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.