Broccoli si rosii la cuptor
PrinteazaBroccoli si rosii la cuptor din: broccoli, cartofi, rosii, sunca, mozzarella, smantana, oua, sare, piper.
- 1/2 broccoli
- 3 cartofi
- 100 g şuncă de curcan
- 300 g roşii cherry
- 100 g mozzarella
- 6 linguri smântână
- 4 ouă
- sare
- piper
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se curăţă de coajă cartofii şi se taie felii, apoi se fierb în apă cu sare, timp de 10-15 minute. Se desface în bucheţele broccoli şi se pun la fiert în apă cu sare, 5 minute.
Se taie cubuleţe şunca, iar roşiile cherry în sferturi.
Se unge cu ulei un vas iena şi se tapetează cu pesmet. Se scot legumele din apă şi se scurg bine, apoi se amestecă cu şunca şi roşiile şi se pun în vasul iena.
Se adaugă amestecul de ouă bătute cu smântână deasupra compoziţiei. Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit şi se lasă pentru 20 de minute.
Se scoate vasul, se adaugă deasupra mozzarella rasă şi se mai lasă vasul în cuptor 5 minute.
Pofta buna!