Broccoli în stil indian cu iaurt picant

Printeaza

Broccoli în stil indian cu iaurt picant din: broccoli, sare de mare, piper, ulei de masline, seminte de chimion, seminte de fenicul, cardamom, iaurt, coaja si zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • o căpăţână mare de broccoli, desfăcută în bucheţele
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline
  • 2 linguriţe de seminţe de chimion
  • 2 linguriţe de seminţe de fenicul
  • seminţele de la 5 batoane de cardamom
  • 250 ml iaurt natural
  • coaja rasă şi zeama de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Fierbeţi bucheţelele de broccoli în apă clocotită şi sărată, timp de 4 minute, până când se înmoaie, apoi scurgeţi-le într-o strecurătoare. Adăugaţi puţin ulei de măsline, apoi puneţi-le pentru câteva minute într-o tigaie cu grătar încinsă sau sub grătarul de la cuptor, ca să se înnegrească uşor.

Intre timp, frigeţi condimentele în tigaia fierbinte 2 minute, apoi zdrobiţi-le într-un mojar sau un blender pentru condimente. Adăugaţi la iaurt cea mai mare parte din amestecul de condimente, împreună cu coaja şi zeama de lămâie şi un praf de sare şi piper.

Gustaţi şi echilibraţi aromele, adăugând puţină sare, piper sau zeamă de lămâie. Serviţi bucheţelele de broccoli într-un bol, acoperite cu iaurtul condimentat. Presăraţi cu restul amestecului de condimente

Broccoli în stil indian cu iaurt picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.