Spaghete cu somon si broccoli din: broccoli, somon, patrunjel, sare, spaghete, piper, ulei. Ingrediente: 400 g bucheţele de broccoli 400 g de file de somon 1 legătură pătrunjel 5 linguri rase de sare 500 g spaghete 2 linguri ulei de măsline 150 ml smântână lichidă sare piper măcinat Mod de preparare: Se separă bucheţelele, […]
Broccoli cu sunca la cuptor
PrinteazaBroccoli cu sunca la cuptor din: broccoli, cartofi, rosii, sunca, mozzarella, smantana, oua, sare, piper.
- 1/2 broccoli
- 3 cartofi
- 100 g şuncă de curcan
- 300 g roşii cherry
- 100 g mozzarella
- 6 linguri smântână
- 4 ouă
- sare
- piper
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se curăţă de coajă cartofii şi se taie felii, apoi se fierb în apă cu sare, timp de 10-15 minute. Se desface în bucheţele broccoli şi se pun la fiert în apă cu sare. Se taie cubuleţe şunca, iar roşiile cherry în sferturi.
Se unge cu ulei un vas iena şi se tapetează cu pesmet. Se scot legumele din apă şi se scurg bine, apoi se amestecă cu şunca şi roşiile şi se pun în vasul iena.
Se adaugă amestecul de ouă bătute cu smântână deasupra compoziţiei. Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit şi se lasă pentru 20 de minute.
Se adaugă deasupra mozzarella rasă şi se mai lasă în cuptor 5 minute.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Broccoli – sanatate si savoare
Descoperit încă de pe vremea romanilor, broccoli a devenit din ce în ce mai apreciat pentru calităţile sale deosebite, fiind pe drept cuvânt denumit leguma-sănătate. Ca şi conopida sau varza, broccoli face parte din familia cruciferelor. Consumul regulat e recomandat de nutriţionişti, atât pentru calităţile nutriţionale, cât şi pentru proprietăţile sale preventive, în cazul unor […]
Reteta zilei: Gratin de broccoli si conopida
Gratin de broccoli si conopida din: conopida, broccoli, iaurt, branza cheddar, mustar, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 conopida 1 broccoli 150ml iaurt 75gr branza cheddar 1 lingura mustar 2 linguri pesmet sare si piper Mod de preparare: Rupeti buchetele conopida si broccoli, spalati si fierbeti in apa clocotita sarata timp de 8-10 minute. […]
Broccoli la abur
Broccoli conţine o cantitate mare de nutrienţi care luptă împotriva cancerului. Printre aceştia betacarotenul, luteina si flavonoizii. Această legumă preparată la aburi are o concentraţie mai mare de carotenoizi decât varianta crudă. In plus, reţine aproape 70% din vitamina C şi toată cantitatea de kaempferol, flavonoid ce stimulează regenerarea celulară. Pentru a maximiza beneficiile nutrienţilor […]
Pofta buna!